Instagram – vizual poduzeća

instagram

Instagram je kreativna društvena mreža s oko 800 milijuna korisnika diljem svijeta. Omogućuje korisnicima dijeljenje fotografija te, od nedavno, i video sadržaja. Znamo da smo mi ljudi prvenstveno vizualna bića, stoga vizualni sadržaj izaziva puno veću uključenost korisnika nego samo običan tekst. Ovo je vrlo važan podatak za poduzeća, jer izgled i prezentacija proizvoda/usluge pridonose ukupnom doživljaju potencijalnog kupca. Integriranjem Instagrama u digitalnu marketing kampanju možete pružiti pratiteljima uvid u vaše poslovanje na jedan potpuno novi i kreativan način. U nastavku vam pružamo nekoliko korisnih savjeta za vođenje poslovnih profila Instagram društvene mreže.

Kvalitetna fotografija znači profesionalnost

Znamo da je „ljepota u oku promatrača“, ali ono što svi prvenstveno zapažamo je kvalitetno odrađena fotografija. Što to znači? Jasnoća i oštrina, fokus na detaljima i jasne boje su od primarne važnosti. Kada takve fotografije objavite na svojoj društvenoj mreži, odmah ste primijećeni i korisnici uživaju gledajući vaš profil. Samim time, privlačite veći broj pratitelja koji će s nestrpljenjem iščekivati svaku sljedeću objavu. Ako niste sigurni da imate takvu fotografiju, unajmite nekoga tko će to odraditi na profesionalniji način.

Relevantne i korisne informacije

Slika sama po sebi je najvažnija, ali kako bi zainteresirali korisnike potrebno je uz sliku pružiti korisne i slici relevantne informacije. Vrlo je važno, ukoliko se radi npr. o konkretnom proizvodu, istaknuti sve benefite koje taj proizvod pruža, odnosno što će kupac dobiti korištenjem toga proizvoda, tj. kako će mu taj proizvod pomoći. Na temelju takvih informacija potencijalni kupci razmatraju hoće li taj proizvod zadovoljiti njihove potrebe te nakon toga donose konačnu odluku o kupnji istoga.

Emotikoni „privlače oko“

Objava bez emotikona na neki način postaje previše ozbiljna i neprivlačna. Pozitivnost i šarenilo bude emocije u čovjeku i jos više navode na čitanje. Pozitivni osjećaji su povezani sa zadovoljstvom, a to želimo kod naših pratitelja. I zato, koristite ove šarolike i simpatične ikonice, jer će vašim pratiteljima izmamiti osmjeh na lice.

Približite pratiteljima svoje poduzeće

Vaši potencijalni kupci bi voljeli znati što se to događa unutar vašeg poduzeća, kako stvarate proizvod, tko su vaši zaposlenici i kakva je atmosfera uobičajena. Sve to možete prikazati vizualno, a to je puno jednostavnije nego pisati tekstove. Kolaž fotografije su vrlo prikladne za prikazivanje samog procesa proizvodnje proizvoda ili pružanja usluge.  Slike zaposlenika i zanimljive informacije o njima će pratiteljima otkriti tko zbilja stoji iza samog proizvoda ili usluge. Konstantne informacije o vašem svijetu će držati pažnju pratitelja.

Želite voditi marketing na društvenim mrežama?

Pogledajte što vam naše usluge omogućuju.

USLUGE

Javite se, bit će nam zadovoljstvo.

Pošaljite nam upit i saznajte sve informacije koje vas zanimaju.

KONTAKT